Zomerstamppot met rauwe andijvie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- ½ krop andijvie
- 3 middelgrote eieren
- 2 vegetarische rookworsten
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el ongezouten roomboter
- 15 g verse bieslook
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes. Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop en garneer met de bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zomerstamppot met rauwe andijvie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerstamppot met rauwe andijvie
- 1 kg kruimige aardappelen
- ½ krop andijvie
Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet.
- 3 middelgrote eieren
- 2 vegetarische rookworsten
Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el ongezouten roomboter
Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes.
- 15 g verse bieslook
Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop. Garneer met de bieslook.