Hutspot met mosterdjus
Met vegetarische rookworst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 400 g vegetarische rookworsten (schaal à 200 g)
- 3 sjalotten
- 25 g ongezouten roomboter
- 3 el dijonmosterd
- 150 ml kruidenbouillon van tablet
- 50 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente 15 min. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalotten en fruit ze in de boter. Roer de mosterd en de bouillon erdoor en verwarm.
- Verwarm de melk. Giet de aardappels en de groente af en stamp ze grof, schenk de melk erbij en roer tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de vegetarische worst en de mosterdjus.

Pureren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 955 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Hutspot met mosterdjus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot met mosterdjus
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente 15 min.
- 400 g vegetarische rookworsten
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 sjalotten
- 25 g ongezouten roomboter
Snipper de sjallotten en fruit ze in de boter.
- 3 el dijonmosterd
- 150 ml kruidenbouillon van tablet
Roer de mosterd en de bouillon erdoor en verwarm.
- 50 ml halfvolle melk
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de vegetarische worst en de mosterdjus.