bewaar
Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
bewaar

Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo

Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

1

knolselderij

600 g

kruimige aardappelen

250 g

chorizoworst

2 tenen

knoflook

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

2 sachets

karwijzaad*

100 ml

halfvolle melk

20 g

ongezouten roomboter

95 g

rucolacress

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.

2

Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

3

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

4

Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

5

Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.

tip

algemeenLekkere wijn bij dit recept: Jamie's Italian Bianco.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.