Wal­dorf­sala­de

Het zuurtje van de Granny Smith, het zoete van de Pink Lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze saladeklassieker.

(135) waardeer
amerikaans bijgerecht Het zuurtje van de Granny Smith, het zoete van de Pink Lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze saladeklassieker. 4 personen
2 135

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de walnoten in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster ca. 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Pers de citroen uit.
  2. Schil de knolselderij en snijd in plakjes van 3 mm. Snijd de plakken in dunne reepjes. Kook de knolselderij 2 min. in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Meng in een kom de mosterd, sour cream, yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Boen de appels schoon. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij. Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor.
  4. Snijd de harde onderkant van de stronken witlof. Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Waldorfsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de

1
1
  • 110 g ongebrande walnoten

Hak de walnoten in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster ca. 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 citroen

Pers de citroen uit.

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in plakjes van 3 mm. Snijd de plakken in dunne reepjes. Kook de knolselderij 2 min. in kokend water.

4
4

Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 1 el dijonmosterd
  • 125 ml sour cream
  • 3 el milde yoghurt
  • 4 el mayonaise

Meng in een kom de mosterd, sour cream, yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 Granny Smith appels
  • 1 Pink Lady appel

Boen de appels schoon. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij.

7
7

Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor.

8
8
  • 2 stronken witlof

Snijd de harde onderkant van de stronken witlof. Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal.

9
9

Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.