bewaar
Waldorfsalade
Waldorfsalade
bewaar

Waldorfsalade

Het zuurtje van de Granny Smith, het zoete van de Pink Lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze saladeklassieker.

20 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

110 g

ongebrande walnoten

1

citroen

1

knolselderij

1 el

dijonmosterd

125 ml

sour cream

3 el

milde yoghurt

4 el

mayonaise

2

Granny Smith appels

1

Pink Lady appel

2 stronken

witlof

Het zuurtje van de Granny Smith, het zoete van de Pink Lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze saladeklassieker.

Aan de slag

1

Hak de walnoten in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster ca. 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Pers de citroen uit.

2

Schil de knolselderij en snijd in plakjes van 3 mm. Snijd de plakken in dunne reepjes. Kook de knolselderij 2 min. in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

3

Meng in een kom de mosterd, sour cream, yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Boen de appels schoon. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij. Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor.

4

Snijd de harde onderkant van de stronken witlof. Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.

combinatietipLekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.