bewaar
Witlofsalade met knapperige noten
Witlofsalade met knapperige noten
bewaar

Witlofsalade met knapperige noten

Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt.

25 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 stronken

witlof

2

medium handsinaasappels

2 tl

dijonmosterd

4 el

olijfolie extra vierge

70 g

macadamianoten

1

Granny Smith appel

4 el

gedroogde cranberry's

Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren. Haal de blaadjes los en doe in een schaal.

2

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het witlof. Knijp de vruchtvleesvliesjes uit boven een kom. Voeg de mosterd, olie en peper en zout toe en klop tot een dressing.

3

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng met het witlof. Schep de dressing, noten en cranberry's erop.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.