bewaar
Witlofsalade met masaladressing
Witlofsalade met masaladressing
bewaar

Witlofsalade met masaladressing

Frisse, Indiaas getinte salade met gerookte kip. Plus: gebakken aardappeltjes. Lekker!

15 min. bereiden
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

600 g

aardappelpartjes

500 g

witlof

2

Granny Smith appels

1

banaan

1½ tl

tandoori masala

1

limoen

125 g

crème fraîche

250 g

gerookte kipreepjes

Frisse, Indiaas getinte salade met gerookte kip. Plus: gebakken aardappeltjes. Lekker!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de appel(s) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

3

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappel partjes.

tip

combinatietipLekker met fijngehakte hazelnoten.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.