Rodekool-knolselderijstamppot
Heerlijk winters stamppotje waar we het voorjaar stiekem zo lang mogelijk voor willen uitstellen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 600 g knolselderij
- 2 Elstar appels (of andere friszoete appel)
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden rode kool
- 50 ml water
- 150 g Goudse belegen komijnekaas 48+ (stuk)
- 150 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen. Was ondertussen de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en appel 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
- Snijd ondertussen de kaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen en knolselderij af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk en het opgevangen kookvocht erdoor. Voeg de kaas toe en verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en roer het rodekool-appelmengsel voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 400 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Rodekool-knolselderijstamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekool-knolselderijstamppot
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 600 g knolselderij
Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen.
- 2 Elstar appels
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden rode kool
- 50 ml water
Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en appel 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
- 150 g Goudse belegen komijnekaas 48+
- 150 ml halfvolle melk
Snijd ondertussen de kaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron).
Giet de aardappelen en knolselderij af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk en het opgevangen kookvocht erdoor.
Voeg de kaas toe en verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur.
Zet het vuur uit en roer het rodekool-appelmengsel voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.