Gewokte groene kool
Een van de oudste koolsoorten én een topper in de wok, zeker met tutti frutti en karwijzaad

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 150 g tutti frutti
- 100 ml water (heet)
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 ui
- 2 tl karwijzaad
- 400 g gesneden groene kool
- 190 g Goudse belegen kaas 48+ (plakken)
- 100 ml melk
- 1 el grove Zaanse mosterd
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tutti frutti fijn, doe in een kom en schenk er het water bij. Laat 4 min. wellen.
- Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 3 min. Snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en het karwijzaad toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Voeg de kool en tutti frutti met het water toe en roerbak nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Snijd de kaas in stukjes. Stamp de aardappelen met de melk, mosterd en kaas tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het groene kool-gehaktmengsel.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.005 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Gewokte groene kool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gewokte groene kool
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
- 150 g tutti frutti
- 100 ml water
Snijd ondertussen de tutti frutti fijn. Doe in een kom. Schenk het water erbij en laat 4 min. wellen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g half-om-halfgehakt
Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 3 min.
- 2 tl karwijzaad
Voeg de ui met het karwijzaad toe aan het gehakt en roerbak 1 min.
- 400 g gesneden groene kool
Voeg de kool en tutti frutti met het water toe en roerbak nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
- 190 g Goudse belegen kaas 48+
Snijd de kaas in stukjes.
- 100 ml melk
- 1 el grove Zaanse mosterd
Stamp de aardappelen met de melk, mosterd en kaas tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het groene kool-gehaktmengsel.