Stamp­pot groe­ne kool met prei en wor­tel

Komijn, feta en falafel geven dit gerecht internationale allure.

(74) waardeer
hoofdgerecht Komijn, feta en falafel geven dit gerecht internationale allure. 4 personen
2 74

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. verwarm ondertussen 2 el olie in een wok en roerbak de stamppotmix 10 min. Voeg na 1 min. de komijn toe.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. bruin en gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn of doe ze in de pureeknijper. Meng de stamppotmix en melk erdoor. Verkruimel de feta en voeg toe. Verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Serveer met de falafel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.282 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot groene kool met prei en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot groe­ne kool met prei en wor­tel

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g stamppotmix groene kool met prei en peen
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Verwarm ondertussen 2 el olie in een wok en roerbak de stamppotmix 10 min. Voeg na 1 min. de komijn toe.

3
3
  • 468 g falafel
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 50 ml volle melk

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. bruin en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.

4
4

Stamp de aardappelen fijn of doe ze in de pureeknijper. Meng de stamppotmix en melk erdoor.

5
5
  • 200 g witte kaas

Verkruimel de feta en voeg toe. Verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Serveer met de falafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.