bewaar
Tagliatelle met zalm en kool
Tagliatelle met zalm en kool
bewaar

Tagliatelle met zalm en kool

Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie.

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

400 g

stamppotmix groene kool met prei en peen

100 ml

droge witte wijn

200 g

diepvries tuinerwten

300 g

tagliatelle

1

citroen

3

verse salieblaadjes

200 g

zuivelspread light bieslook

213 g

roze zalm in blik

Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.

3

Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken. Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om. Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.