Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst!

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 flespompoen
- ¼ stuk knolselderij
- 1 pastinaak
- 2 rode uien
- 3 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 groentebouillontabletten
- 750 ml kraanwater
- 1 middelgrote ui
- 250 g kastanjechampignons
- 50 g ongezouten roomboter
- 3 el kraanwater
- 1 Granny Smith appel
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el margarine
- 20 g pompoenpitten
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, pompoen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snipper de rode ui en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snijd de kruiden apart fijn.
- Doe de aardappel, pompoen, knolselderij, pastinaak, rode ui, rozemarijn, bouillontabletten, 750 ml water in een (soep)pan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons en de ui in 8 min. gaar op middelhoog vuur. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg 3 el water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.
- Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Giet de aardappelen en groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de azijn, margarine en stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper.
- Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus en bestrooi met de pompoenpitten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.080 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 flespompoen
- ¼ stuk knolselderij
- 1 pastinaak
Schil de aardappelen, pompoen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken.
- 2 rode uien
- 3 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
Snipper de rode ui en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snijd de kruiden apart fijn.
- 2 groentebouillontabletten
- 750 ml kraanwater
Doe de aardappel, pompoen, knolselderij, pastinaak, rode ui, rozemarijn, bouillontabletten, het water in een (soep)pan en breng aan de kook.
Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
- 1 middelgrote ui
- 250 g kastanjechampignons
Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons en de ui in 8 min. gaar op middelhoog vuur.
- 3 el kraanwater
Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.
- 1 Granny Smith appel
Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.
Giet de aardappelen en groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el margarine
Meng de azijn, margarine en stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper.
- 20 g pompoenpitten
Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus en bestrooi met de pompoenpitten.