Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst!

(14) waardeer
hollands hoofdgerecht Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst! 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met de aardappelen, de azijn en de margarine en het verspakket een stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd een takje tijm uit het pakket achter. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons in 8 min. gaar op middelhoog vuur.
  2. Haal de blaadjes van de takjes tijm uit het verspakket en voeg toe aan de champignons. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.
  3. Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el margarine
  • 1 AH verspakket pompoen-knolselderij stamppotgroente

Maak met de aardappelen, de azijn en de margarine en het verspakket een stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Houd een takje tijm uit het pakket achter.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons in 8 min. gaar op middelhoog vuur.

5
5

Haal de blaadjes van de takjes tijm uit het verspakket en voeg toe aan de champignons.

6
6
  • 3 el kraanwater

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.

7
7

Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.