bewaar
Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes
Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes
bewaar

Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes

Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Elstar appels

600 g

gesneden rode kool

1 el

speculaaskruiden

2 el

kristalsuiker

1 el

azijn

160 ml

water

60 g

ongezouten roomboter

1¼ kg

kruimige aardappel

4

sjalotten

12

Hollandse rundergehaktballetjes

1 el

grove Zaanse mosterd

180 ml

halfvolle melk

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes.

Aan de slag

1

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in drieën. Doe de appelparten, rodekool, speculaaskruiden, suiker, azijn, water, 1/3 van de boter en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Verhit de helft van de rest van de boter in een koekenpan en bak de sjalot en rundergehaktballetjes met peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3

Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, melk en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Garneer de puree met de tuinkers.