bewaar
Zuurkool met appel
Zuurkool met appel
bewaar

Zuurkool met appel

Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zuurkool

200 g

crème fraîche

2 el

grove Zaanse mosterd

2 tl

kristalsuiker

2

Elstar appels

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng in de ingevette ovenschaal met de crème fraîche, mosterd en suiker en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel deze dakpansgewijs over de zuurkool. Bestrijk met de boter.

4

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

tip

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.