bewaar
Yellow fin sole met zuurkool
Yellow fin sole met zuurkool
bewaar

Yellow fin sole met zuurkool

45 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

aardappelen

75 ml

melk

75 g

boter

1 zak

zuurkool

1

friszure appel

1 el

grove mosterd

2 el

crème fraîche

8 plakken

Zeeuws spek

500 g

yellowfin sole filet

3 el

bloem

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit de melk met 50 g boter, schenk bij de aardappelen en stamp tot een grove puree. Houd warm. Verhit de zuurkool met aanhangend vocht op middelhoog vuur ca. 5 min. Snijd de appel in stukjes en roer deze met de mosterd en crème fraîche door de zuurkool. Verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bak het spek knapperig. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Strooi de bloem op een bord en wentel de vis erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min goudbruin en gaar. Verdeel de zuurkool en puree over 4 borden. Leg de vis en het spek erop.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.