
Ingrediënten
300 g
farfalle
6 el
olijfolie
400 g
yellowfin sole filet
1
ei
2 el
paneermeel
2 x 300 g
broccoli
1
citroen
2 tl
kappertjes
2 tl
bakpapier
Aan de slag
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bekleed de ovenbakplaat met aluminiumfolie, bestrijk met 1 el olie. Leg de visfilets op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk ze met het ei, bestrooi ze met het paneermeel en druppel er 1 el olie over. Bak de visfilets ca. 10 cm onder de hete ovengrill in 8-10 min. krokant en gaar. Schuif de bakplaat een richel lager als de visfilets te snel kleuren.
Kook ondertussen de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Meng de broccoli met de farfalle en 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de kappertjes en peper en zout naar smaak. Verdeel de broccoli-pasta met de visfilets over 4 borden. Besprenkel de vis met de kappertjesdressing en serveer met een partje citroen.
algemeenVervang voor een Frans tintje het ei door mosterd en het paneermeel door amandelschaafsel.