bewaar
Witlofsalade
Witlofsalade
bewaar

Witlofsalade

Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie!

15 min. bereiden
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

witlof

1

fuji appel

2 stengels

bleekselderij

10 g

verse selderij

320 g

zoetzure zilveruitjes

3 el

mayonaise

Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie!

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de selderij fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op.

2

Voeg de appel, bleekselderij, selderij en uitjes toe aan het witlof. Meng 2 el opgevangen vocht (per 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade en serveer.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.