Wit­lofsala­de

Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie!

(196) waardeer
hollands bijgerecht Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie! 4 personen
3 196

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de selderij fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op.
  2. Voeg de appel, bleekselderij, selderij en uitjes toe aan het witlof. Meng 2 el opgevangen vocht (per 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade en serveer.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

instructievideo - 01:04 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal.

2
2
  • 1 fuji appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 g verse selderij

Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de selderij fijn.

3
3
  • 320 g zoetzure zilveruitjes

Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op.

4
4

Voeg de appel, bleekselderij, selderij en uitjes toe aan het witlof.

5
5
  • 3 el mayonaise

Meng 2 el opgevangen vocht (per 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.