Witlofsalade
Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie!
6 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de selderij fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op.
Voeg de appel, bleekselderij, selderij en uitjes toe aan het witlof. Meng 2 el opgevangen vocht (per 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade en serveer.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Witlofsalade
Witlofsalade met appel, selderij en zilveruitjes: een echte smaakexplosie!
bijgerecht
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de selderij fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op.
Voeg de appel, bleekselderij, selderij en uitjes toe aan het witlof. Meng 2 el opgevangen vocht (per 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 stronken witlof
1 fuji appel
2 stengels bleekselderij
10 g verse selderij
320 g zoetzure zilveruitjes
3 el mayonaise