Sim­pe­le wal­dorf­sala­de

Serveer je deze Amerikaanse topper als voorgerecht tijdens een etentje, dan kan het diner niet meer stuk.

(74) waardeer
voorgerecht Serveer je deze Amerikaanse topper als voorgerecht tijdens een etentje, dan kan het diner niet meer stuk. 4 personen
3 74

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster in een droge koekenpan kort de walnoten. Laat op een bord afkoelen en breek doormidden. Pers de limoen. Roer in een schaal de mayonaise los met limoensap. Voeg eventueel water toe als de saus te dik blijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Maak de bleekselderij schoon en houd het groen apart. Snijd de stengels in dunne plakjes. Was de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Schep de bleekselderij, appel en walnoten door de mayonaise. Verdeel de salade over vier glazen coupes of schaaltjes. Garneer met het bleekselderijgroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Simpele waldorfsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sim­pe­le wal­dorf­sala­de

1
1
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 6 el mayonaise
  • ½ limoen

Rooster in een droge koekenpan kort de walnoten. Laat op een bord afkoelen en breek doormidden. Pers de limoen. Roer in een schaal de mayonaise los met limoensap. Voeg eventueel water toe als de saus te dik blijft.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 Goudrenet appels

Maak de bleekselderij schoon en houd het groen apart. Snijd de stengels in dunne plakjes. Was de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Schep de bleekselderij, appel en walnoten door de mayonaise.

4
4

Verdeel de salade over vier glazen coupes of schaaltjes. Garneer met het bleekselderijgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.