Snelle waldorfsalade
Snelle waldorfsalade
bewaar
bewaar

Snelle waldorfsalade

15 min. bereiden
279waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 7-8 min. gaar. Breng op smaak met de kerrie, (versgemalen) peper en zout. Laat de stukjes kip afkoelen.

2

Rooster de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig). Klop de slagroom een beetje stijf en roer de mayonaise en mosterd erdoor. Breng op smaak met de suiker, (versgemalen) peper en zout.

3

Pers de citroen uit. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de appel in reepjes en de banaan in plakjes. Schep de appel en banaan om met het citroensap, zodat ze niet bruin worden. Schep de kip om met de bleekselderij, appel, banaan, ananas en de dressing. Bestrooi de salade met de walnoten.

algemeenFamilierecept Allerhande 2 2007. Familierecepten hebben Gerry Eelman (57) haar dochters Lonneke (30) en Marloes (28) te over. Met als regelrechte klassieker de waldorfsalade die bij elke feestelijke gelegenheid op tafel komt. Halverwege de jaren zestig deed de waldorfsalade zijn intrede in het ouderlijk huis van Gerry. 'Mijn moeder was niet zo traditioneel in de keuken en stond open voor dit soort nieuwe gerechten. Tegen de tijd dat ik ging trouwen, kende ik het recept uit mijn hoofd. In de afgelopen 34 jaar heb ik af en toe iets aangepast of toegevoegd. Tegenwoordig snijden we de ingrediënten veel grover. Dat gaat sneller, het ziet er mooier uit én de appel houdt een lekker stevige beet.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle waldorfsalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig