bewaar
Waldorfsalade clubsandwich
Waldorfsalade clubsandwich
bewaar

Waldorfsalade clubsandwich

Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread.

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

8 porties

25 g

ongebrande walnoten

100 g

bleekselderij

20 g

rozijnen

2 el

mayonaise

1 el

citroensap

12 sneetjes

volkorenbrood

1

Granny Smith appel

40 g

zuivelspread naturel light

40 g

krop ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • tapasprikkers

Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread.

Aan de slag

1

Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge pan 2 min. Laat ze afkoelen. Snijd de bleekselderij fijn. Meng de walnoten met de bleekselderij, de rozijnen, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes brood knapperig in de broodrooster. Laat ze een beetje afkoelen. Snijd appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakken.

2

Verdeel de waldorfsalade over ⅓ van de sneetjes brood. Besmeer de overige sneetjes met de zuivelspread. Leg de helft van de besmeerde sneetjes brood op de sneetjes met waldorfsalade, met de besmeerde kant naar boven. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Beleg de sneetjes brood met de appel en de sla. Strooi er peper naar smaak over. Bedek met de laatste sneetjes, met de besmeerde kant naar onderen. Steek door elke sandwich een tapasprikker en snijd de sandwiches doormidden.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.