Garnalencocktail met avocado
De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g cherrytomaten (bakje)
- 300 g verse Hollandse garnalen (bakje)
- 3 avocado's
- 1 Granny Smith appel (of andere friszure appel)
- 75 g mayonaise
- ¼ krop krop ijsbergsla
- 8 takjes verse peterselie
Keukenspullen
- 8 cocktailglazen
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).
- Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.
- Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.
- Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.
bewaartip:
Stap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 340 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Garnalencocktail met avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalencocktail met avocado
- 250 g cherrytomaten
- 300 g verse Hollandse garnalen
Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
- 3 avocado's
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).
- 1 Granny Smith appel
- 75 g mayonaise
- ¼ krop krop ijsbergsla
Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel de sla over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.
- 8 takjes verse peterselie
Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.
bewaartip:
Stap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.