bewaar
Garnalencocktail met avocado
Garnalencocktail met avocado
bewaar

Garnalencocktail met avocado

De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

10 min. bereiden
332waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

cherrytomaten

300 g

verse Hollandse garnalen

3

avocado's

1

Granny Smith appel

75 g

mayonaise

¼ krop

krop ijsbergsla

8 takjes

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

Aan de slag

1

Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).

3

Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.

4

Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.

5

Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.

bewaartipStap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.