bewaar
Hollandse garnalencocktail
Hollandse garnalencocktail
bewaar

Hollandse garnalencocktail

Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.

15 min. bereiden
licht pittig
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

whisky

2 el

mayonaise

1 el

ketchup

2 el

roomkaas naturel

1 tl

tabasco red peppersauce

312 g

mandarijnpartjes op lichte siroop

12½ g

verse bieslook

100 g

krop ijsbergsla

250 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.

Aan de slag

1

Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.

2

Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.

bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertipJe kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren. Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.

serveertipLeuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje. Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit. Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege. Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.

variatietipLiever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege. Vervang eventueel door 1.5 el water.

serveertipOok lekker: garnalencocktail op een crostini. Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C. Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.