Hollandse garnalencocktail
Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ el whisky
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 2 el roomkaas naturel
- 1 tl tabasco red peppersauce
- 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop (blik)
- 12½ g verse bieslook
- 100 g krop ijsbergsla
- 250 g Hollandse garnalen
Keukenspullen
- 4 whiskyglazen
Advertentie
Bereiden
- Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
- Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
variatietip:
Liever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege. Vervang eventueel door 1.5 el water.
serveertip:
Je kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren. Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.
serveertip:
Leuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje. Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit. Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege. Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.
serveertip:
Ook lekker: garnalencocktail op een crostini. Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C. Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 605 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Hollandse garnalencocktail
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse garnalencocktail
- 1½ el whisky
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 2 el roomkaas naturel
- 1 tl tabasco red peppersauce
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
- 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
- 12½ g verse bieslook
Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn.
- 100 g krop ijsbergsla
- 250 g Hollandse garnalen
Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen.
Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
variatietip:
Liever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege. Vervang eventueel door 1.5 el water.
serveertip:
Je kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren. Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.
serveertip:
Leuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje. Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit. Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege. Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.
serveertip:
Ook lekker: garnalencocktail op een crostini. Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C. Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.