Hollandse garnalencocktail
Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.
Ingrediënten
4 personen
1½ el
whisky
2 el
mayonaise
1 el
ketchup
2 el
roomkaas naturel
1 tl
tabasco red peppersauce
312 g
mandarijnpartjes op lichte siroop
12.5 g
verse bieslook
100 g
krop ijsbergsla
250 g
verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
whiskyglazen
Aan de slag
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
Hollandse garnalencocktail
Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.

voorgerecht
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
bewaartip:Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:Je kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren. Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.
serveertip:Leuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje. Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit. Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege. Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.
variatietip:Liever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege. Vervang eventueel door 1.5 el water.
serveertip:Ook lekker: garnalencocktail op een crostini. Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C. Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1½ el whisky
2 el mayonaise
1 el ketchup
2 el roomkaas naturel
1 tl tabasco red peppersauce
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
12½ g verse bieslook
100 g krop ijsbergsla
250 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
whiskyglazen