bewaar
Garnalencocktail in lofblaadjes
Garnalencocktail in lofblaadjes
bewaar

Garnalencocktail in lofblaadjes

Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof.

10 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stronken

roodlof

2 stronken

witlof

4 el

citroenmayonaise

1 el

ketchup

1 el

whisky

1 mespunt

paprika Edelsuss

12

saffraan

1 el

water

1 mespunt

curry madras

300 g

verse Hollandse garnalen

8 g

verse peterselie

8 g

verse bieslook

Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.

2

Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.

3

Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.

5

Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.

variatietipJe kunt roodlof ook vervangen door witlof.

bewaartipJe kunt dit gerecht 8 uur van tevoren tot en met het verdelen van de garnalen over de sauzen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Garnalencocktail

Instructievideo - 02:12 min.