Gar­na­len­cock­tail

Een garnalencocktail scoort altijd goed. Het ziet er chic uit, maar staat eigenlijk zo op tafel.

(487) waardeer
hollands voorgerecht Een garnalencocktail scoort altijd goed. Het ziet er chic uit, maar staat eigenlijk zo op tafel. 4 personen
3 487

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen coupes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met een garde half stijf in een kom. Meng de mayonaise, ketchup en whisky erdoor. Breng de cocktailsaus op smaak met de citroensap, peper en eventueel zout.
  2. Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
  3. Verdeel 4 mooie slablaadjes over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof. Garneer de coupes met cayennepeper en wat peterselie.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • 75 ml verse slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whisky

Klop de slagroom met een garde half stijf in een kom. Meng de mayonaise, ketchup en whisky erdoor.

2
2
  • 1 tl citroensap

Breng de cocktailsaus op smaak met de citroensap, peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g Hollandse garnalen
  • ½ kropsla

Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

4
4

Verdeel 4 mooie slablaadjes over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes.

5
5
  • 5 g verse krulpeterselie

Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof.

6
6
  • 1 mespunt gemalen cayennepeper

Garneer de coupes met cayennepeper en wat peterselie.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.