bewaar
Garnalencocktail
Garnalencocktail
bewaar

Garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

15 min. bereiden
529waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

crème fraîche

4 el

mayonaise

2 el

tomatenketchup

1 el

whisky

1 tl

citroensap

1 tl

tabasco

½

kropsla

300 g

verse Hollandse garnalen

5 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • glazen coupes

Aan de slag

1

Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

2

Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

3

Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

bereidingstipJe kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.
bereidingstipEten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig