bewaar
Garnalencocktail
Garnalencocktail
bewaar

Garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

15 min. bereiden
509waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

crème fraîche

4 el

mayonaise

2 el

tomatenketchup

1 el

whisky

1 tl

citroensap

1 tl

tabasco

½

kropsla

300 g

Hollandse garnalen

5 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • glazen coupes

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

Aan de slag

1

Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

2

Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

3

Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

bereidingstipJe kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.

bereidingstipEten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.