Ingrediënten
4 personen
½
citroen
75 g
crème fraîche
4 el
mayonaise
2 el
ketchup
1 el
whisky
1 tl
tabasco
5 g
verse krulpeterselie
213 g
wilde roze zalm in blik
100 g
botersla
4 tl
wilde zalmeitjes in pot
Dit heb je nodig
gin-tonicglazen
Aan de slag
Pers de kwart citroen uit. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot een cocktailsaus. Breng op smaak met de tabasco, 1 tl citroensap en peper. Snijd de peterselie grof. Verwijder de graatjes van de zalm.
Verdeel achtereenvolgens de sla, zalm en cocktailsaus over de glazen. Garneer met de peterselie en zalmeitjes.
Zalmcocktail

voorgerecht
4 personen
280 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pers de kwart citroen uit. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot een cocktailsaus. Breng op smaak met de tabasco, 1 tl citroensap en peper. Snijd de peterselie grof. Verwijder de graatjes van de zalm.
Verdeel achtereenvolgens de sla, zalm en cocktailsaus over de glazen. Garneer met de peterselie en zalmeitjes.
variatietip:Cocktailsaus over? Deze saus is ook erg lekker als sladressing, of als dip bij bijvoorbeeld naturel chips of worteltjes.
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder de whisky en tabasco.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)½ citroen
75 g crème fraîche
4 el mayonaise
2 el ketchup
1 el whisky
1 tl tabasco
5 g verse krulpeterselie
213 g wilde roze zalm in blik
100 g botersla
4 tl wilde zalmeitjes in pot
Dit heb je nodig
gin-tonicglazen