bewaar
Aardappelschotel met kip en broccoli
Aardappelschotel met kip en broccoli
bewaar

Aardappelschotel met kip en broccoli

Aardappelschotel met kip: zelfs de kleinsten zetten graag hun vork in deze eenvoudige, maar heerlijke ovenschotel.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
237waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

aardappelschijfjes

300 g

kipfilet

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

500 g

broccoli

100 g

mix voor gehakt met bloemkool

400 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

175 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aardappelschotel met kip: zelfs de kleinsten zetten graag hun vork in deze eenvoudige, maar heerlijke ovenschotel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Kook de aardappelschijfjes 5 min. in water met zout. Giet aardappelschijfjes af en verdeel de helft over de bodem van de ingevette ovenschaal. Snijd de kipfilet tot gehakt en ui in ringen.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en ui 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel de broccoli erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop.

3

Voeg het pakje mix voor gehakt met bloemkool en koud water toe en roer samen met ei goed door. Schenk het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de kaas. Bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelschotel met kip en broccoli

Aardappelschotel met kip: zelfs de kleinsten zetten graag hun vork in deze eenvoudige, maar heerlijke ovenschotel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig