bewaar
Hartige taart met wortelsalade
Hartige taart met wortelsalade
bewaar

Hartige taart met wortelsalade

Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

300 g

koelvers broccoliroosje

340 g

Smac

4

middelgrote eieren

200 ml

koksroom

150 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

2

winterpenen

3 el

honing-mosterddressing

Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.

2

Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.

3

Verdeel achtereenvolgens smaak, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.