Hartige taart met wortelsalade
Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 300 g koelverse broccoliroosjes
- 340 g Smac (blik 340 g)
- 4 middelgrote eieren
- 200 ml koksroom (bekertje 200 ml)
- 150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
- 2 winterpenen
- 3 el honing-mosterddressing (fles a 270 ml)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
- Verdeel achtereenvolgens smaak, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 830 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 59 g
waarvan verzadigd 29 g - natrium 1.580 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Hartige taart met wortelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartige taart met wortelsalade
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 300 g koelverse broccoliroosjes
Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.
- 340 g Smac
- 4 middelgrote eieren
- 200 ml koksroom
- 150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
- 2 winterpenen
- 3 el honing-mosterddressing
Verdeel achtereenvolgens smac, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.