bewaar
Courgettequiche met kaas en bieslook
Courgettequiche met kaas en bieslook
bewaar

Courgettequiche met kaas en bieslook

Pasen = quiche op tafel! Bijvoorbeeld deze courgettequiche met kaas en bieslook.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
10 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

2

courgette

5 g

rozemarijn

8.3 g

bieslook

3 el

olijfolie mild

1 el

paneermeel

1 teen

knoflook

1

rode ui

5

scharreleieren

200 g

Griekse yoghurt

125 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • springvorm

Pasen = quiche op tafel! Bijvoorbeeld deze courgettequiche met kaas en bieslook.

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

2

Vet de springvorm in met 1 el olie. Rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed de springvorm. Hou een opstaande rand van 3 cm en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.

3

Rasp de teen knoflook en snipper de ui. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, ui, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vulling over de bodem en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Werk van het midden naar de rand toe om de vorm van een roos te creëren Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper.

4

Bak de taart in 45-50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, strooi de rest van de rozemarijn en bieslook erover en laat de quiche 10 min. afkoelen in de vorm.

Courgettequiche met kaas en bieslook

Instructievideo - 00:51 min.

Courgettequiche met kaas en bieslook

Pasen = quiche op tafel! Bijvoorbeeld deze courgettequiche met kaas en bieslook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig