bewaar
Notenquiche
Notenquiche
bewaar

Notenquiche

Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
382waarderingen

Ingrediënten

12 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

200 g

magere gerookte spekreepjes

2

uien

2 tl

gedroogde rozemarijn

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

150 g

geraspte belegen kaas

80 g

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 25 cm)

Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.

2

Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.

3

Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika's en cashewnoten erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.