Har­ti­ge brood­taart­jes

Voor fans van hartig: broodtaartjes met spekreepjes, mozzarella en paprika.

(77) waardeer
hollands hoofdgerecht Voor fans van hartig: broodtaartjes met spekreepjes, mozzarella en paprika. 4 personen
2 77

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan staan voor de volgende stap.
  2. Klop de eieren met een garde los en klop de slagroom erdoor. Bak in het bakvet het ei-slagroommengsel al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar. Snijd de paprika in reepjes en schep samen met het spek door het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de kapjes van de broodjes. Hol de bolletjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het eimengsel over de broodjes en druk aan. Snijd de mozzarella in blokjes, bestrooi er de broodjes mee en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hartige broodtaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge brood­taart­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin.

3
3

Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan staan voor de volgende stap.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el verse slagroom

Klop de eieren met een garde los en klop de slagroom erdoor.

5
5

Bak in het bakvet het ei-slagroommengsel al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Snijd de paprika in reepjes en schep samen met het spek door het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 afbakkaiserbroodjes

Snijd de kapjes van de broodjes. Hol de bolletjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Verdeel het eimengsel over de broodjes en druk aan.

9
9
  • 70 g mozzarella

Snijd de mozzarella in blokjes, bestrooi er de broodjes mee en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.