bewaar
Crostini met geroosterde paprika
Crostini met geroosterde paprika
bewaar

Crostini met geroosterde paprika

De Italiaanse vlag op een knapperig broodje. Een borrelhapje numero uno.

15 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

2

ciabatta's

1 teen

knoflook

2

sjalotten

250 g

ricotta

250 g

geitenkaas 45+

20 g

verse Italiaanse kruiden

15 g

verse basilicum

1

citroen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

Dit heb je nodig

  • grillpan

De Italiaanse vlag op een knapperig broodje. Een borrelhapje numero uno.

Aan de slag

1

Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.

2

Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot. Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met het citroensap.

3

Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes. Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op. Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.