Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache
Een overheerlijke dip voor georganiseerde types: deze kun je namelijk al een dag van tevoren maken.

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 465 g geroosterde gele paprika's in pot
- 250 g geitenkaas naturel 55+
- 2 el pistacheolie
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat ondertussen de paprika uitlekken. Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden basilicum.
Tip:
De rest van de pistacheolie is heerlijk over salades, gegrilde groenten of om brood in te dippen.
bewaartip:
Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 425 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache
- 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 465 g geroosterde gele paprika's in pot
- 250 g geitenkaas naturel 55+
Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper.
- 2 el pistacheolie
Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden basilicum.
bewaartip:
Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.