bewaar
Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache
Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache
bewaar

Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache

Een cheesy hapje voor bij de borrel.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

5 g

verse bieslook

1 el

kappertjes in pot

200 g

ricotta

30 g

gepelde ongezouten pistachenoten

100 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • muffinvorm

Een cheesy hapje voor bij de borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

3

Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).

4

Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.

5

Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

tip

bewaartipJe kunt de bakjes 4 uur van tevoren maken. Bewaar de bakjes en pistachenoten op kamertemperatuur en de vulling in de koelkast.

bereidingstipGeen muffinvorm? Je kunt ook espressokopjes gebruiken. Zet deze omgekeerd op het aanrecht en gebruik ze als malletjes om bakjes te vormen.