Par­me­zaan­bak­jes met ci­troen­ri­cot­ta & pis­ta­che

Een cheesy hapje voor bij de borrel.

  • voorgerecht
  • 8 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
italiaans voorgerecht Een cheesy hapje voor bij de borrel. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • muffinvorm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).
  4. Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.
  5. Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

bereidingstip:

Geen muffinvorm? Je kunt ook espressokopjes gebruiken. Zet deze omgekeerd op het aanrecht en gebruik ze als malletjes om bakjes te vormen.

bewaartip:

Je kunt de bakjes 4 uur van tevoren maken. Bewaar de bakjes en pistachenoten op kamertemperatuur en de vulling in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­me­zaan­bak­jes met ci­troen­ri­cot­ta & pis­ta­che

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 5 g verse bieslook
  • 1 el kappertjes in pot

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn.

3
3
  • 200 g ricotta

Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

4
4
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

5
5
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).

6
6

Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht.

7
7

Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas.

8
8

Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.

9
9

Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

bereidingstip:

Geen muffinvorm? Je kunt ook espressokopjes gebruiken. Zet deze omgekeerd op het aanrecht en gebruik ze als malletjes om bakjes te vormen.

bewaartip:

Je kunt de bakjes 4 uur van tevoren maken. Bewaar de bakjes en pistachenoten op kamertemperatuur en de vulling in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.