Win­ter­sa­la­de met quinoa, si­naas­ap­pel en pis­ta­che

Salade in de winter: waarom niet?

(20) waardeer
hoofdgerecht Salade in de winter: waarom niet? 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen. Halveer de bonen in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van ½ cm dik. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de bonen 4 min. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
 2. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakjes van 1 cm en de plakjes in 4 stukjes.
 3. Laat de artisjokken uitlekken en vang 3 el van de olie op (per 4 personen). Meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.
 4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de blaadjes van de munt en de bieslook fijn. Hak de noten grof.
 5. Meng de quinoa, snijbonen, sinaasappelstukjes, artisjokken, kaas, ⅔ van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 625 kcal
 • eiwit 21 g
 • koolhydraten 54 g
 • vet 33 g
  waarvan verzadigd 8 g
 • natrium 560 mg
 • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­sa­la­de met quinoa, si­naas­ap­pel en pis­ta­che

1
1
 • 275 g driekleurenquinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
 • 400 g snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen. Halveer de bonen in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van ½ cm dik.

3
3

Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de bonen 4 min.

4
4

Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

5
5
 • 2 handsinaasappels

Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit.

6
6
 • 2 handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakjes van 1 cm en de plakjes in 4 stukjes.

7
7
 • 180 g gegrilde artisjok in olie in potje

Laat de artisjokken uitlekken en vang 3 el van de olie op (per 4 personen). Meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing.

8
8

Snijd de artisjokken in parten.

9
9
 • 50 g gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur.

10
10
 • 150 g witte kaas
 • 15 g verse munt
 • 15 g verse bieslook

Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de blaadjes van de munt en de bieslook fijn. Hak de noten grof.

11
11

Meng de quinoa, snijbonen, sinaasappelstukjes, artisjokken, kaas, ,⅔ van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.