Win­ter­sa­la­de met quinoa, si­naas­ap­pel en pis­ta­che

Salade in de winter: waarom niet?

(12) waardeer
hoofdgerecht Salade in de winter: waarom niet? 4 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de snijbonen schoon. Halveer in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de snijbonen 4 min. Doe in een vergiet, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm en snijd vervolgens elke plak in 4 stukjes. Laat de artisjokken uitlekken. Vang 3 el van de olie op en meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.
  4. Rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur in een pan zonder olie of boter. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de munt en bieslook fijn. Hak de noten grof.
  5. Meng de quinoa, snijbonen, artisjokken, sinaasappel, witte kaas, 2/3 van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­sa­la­de met quinoa, si­naas­ap­pel en pis­ta­che

1
1
  • 275 g 3-kleuren quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g verse snijbonen

Maak ondertussen de snijbonen schoon. Halveer in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik.

3
3

Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de snijbonen 4 min.

4
4

Doe in een vergiet, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1 perssinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 2 medium handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels.

7
7
  • 180 g gegrilde artisjok in olie

Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm en snijd vervolgens elke plak in 4 stukjes. Laat de artisjokken uitlekken en vang 3 el van de olie op.

8
8

Meng de artisjokolie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.

9
9
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 150 g witte kaas

Rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur in een pan zonder olie of boter. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 1 cm.

10
10
  • 15 g verse munt
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de munt en bieslook fijn. Hak de noten grof.

11
11

Meng de quinoa, snijbonen, artisjokken, sinaasappel, witte kaas, twee derde van de kruiden en de dressing door elkaar.

12
12

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.