Win­ter­sa­la­de met rau­we biet, kriel­tjes en pis­ta­che­pes­to

Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze.

(3) waardeer
hoofdgerecht Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • fijne rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de krieltjes in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar Voeg na 10 min. de ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de runderchipolata in 8-10 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer met de muntblaadjes, 2/5 van de geitenkaas en water tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. en giet af. Schil en rasp de bieten op een fijne rasp. Verdeel de krieltjes over een schaal en schep de babyboerenkool erdoor. Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.

variatietip:

Je kunt in plaats van babyboerenkool ook rucola gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­sa­la­de met rau­we biet, kriel­tjes en pis­ta­che­pes­to

1
1
  • 500 g krielaardappeltjes in de schil
  • 2 el (zonnebloem)olie

Snijd de krieltjes in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 el ras el hanout kruiden

Voeg na 10 min. de ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 8 runderchipolataworstjes
  • 10 g verse munt

Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de runderchipolata in 8-10 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de takjes munt.

4
4
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 50 g zachte verse geitenkaas
  • 5 el water

Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer met de muntblaadjes, de geitenkaas en water tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g verse sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. en giet af.

6
6
  • 4 rode bieten

Schil en rasp de bieten op een fijne rasp.

7
7
  • 40 g koelverse babyboerenkool

Verdeel de krieltjes over een schaal en schep de babyboerenkool erdoor.

8
8

Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes.

9
9
  • 75 g zachte verse geitenkaas

Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.

variatietip:

Je kunt in plaats van babyboerenkool ook rucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.