bewaar
Pompoen met geitenkaas en munt
Pompoen met geitenkaas en munt
bewaar

Pompoen met geitenkaas en munt

Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

ras el hanout specerijenmelange

10 takjes

verse munt

125 g

zachte geitenkaas honing 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in partjes van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Besprenkel de parten met 3 el olijfolie en bestrooi met 2 tl ras el hanout en peper en eventueel zout. Bak de pompoenparten ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.

3

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes.

4

Neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer warm, lauw of koud.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.