bewaar
Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes
Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes
bewaar

Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes

Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht.

15 min. bereiden
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gedroogde pruimen zonder pit

300 g

bulgur

600 ml

kippenbouillon van tablet

1 el

ras el hanout specerijenmelange

400 g

tomatenblokjes

1 el

arachideolie

12

rundergehaktballetjes

300 g

verse spinazie

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht.

Aan de slag

1

Halveer de pruimen en doe samen met de bulgur, bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog, doe de deksel op de pan en laat 13 min. stoven. Roer af en toe.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in 8 min. goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de spinazie grof en hak de noten fijn.

4

Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en bestrooi met de gehakte noten.