Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht.

(257) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht. 4 personen
3 257

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pruimen en doe samen met de bulgur, bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog, doe de deksel op de pan en laat 13 min. stoven. Roer af en toe.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de spinazie grof en hak de noten fijn.
  4. Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en bestrooi met de gehakte noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.247 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

1
1
  • 100 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 300 g bulgur
  • 600 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 el ras el hanout specerijenmelange
  • 400 g tomatenblokjes

Halveer de pruimen en doe samen met de bulgur, bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng op hoog vuur aan de kook.

2
2

Draai het vuur naar middelhoog, doe de deksel op de pan en laat 13 min. stoven. Roer af en toe.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 12 rundergehaktballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in 8 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 300 g verse spinazie
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Snijd ondertussen de spinazie grof en hak de noten fijn.

5
5

Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en bestrooi met de gehakte noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.