bewaar
Amuse van geitenkaas, olijf en pistache
Amuse van geitenkaas, olijf en pistache
bewaar

Amuse van geitenkaas, olijf en pistache

Deze amuse heeft van alles wat: hij is hartig, fris en klein maar fijn!

15 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

8 porties

50 g

ongezouten pistachenoten

½

medium handsinaasappel

200 g

zachte geitenkaas naturel

8

groene olijven knoflook

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

Deze amuse heeft van alles wat: hij is hartig, fris en klein maar fijn!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de geitenkaas met 1 tl sinaasappelrasp (per 8 porties), peper en zout.

2

Verdeel de geitenkaas in porties en kneed er met koele handen mooie ronde balletjes van rondom de olijven. Wentel de geitenkaas door de pistache en steek in elk balletje een tapasprikker.