Pom­poen­bit­ter­bal­len met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more?

  • borrelhapje
  • 22 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(3) waardeer
borrelhapje Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more? 22 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook en kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
  3. Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje brood meteen begint te bruisen in de olie. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

bereidingstip:

In plaats van kabochapompoen kun je ook 800 g k&k pompoenblokjes gebruiken. Het kan zijn dat het mengsel dan wat natter is. Voeg voor stevigheid wat panko toe zodat je makkelijker balletjes kan draaien.

combinatietip:

Lekker met zoete chilisaus.

video

Pom­poen­bit­ter­bal­len met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

leuk-snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­bit­ter­bal­len met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

1
1
  • 800 g kabochapompoenen

Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook en kook de pompoenblokjes 5 min.

2
2

Giet af en laat goed uitlekken. Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.

3
3
  • 100 g AH Excellent chorizo pamplona in plakjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 125 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar.

5
5

Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.

6
6
  • 50 g tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g panko

Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom.

7
7

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel.

8
8

Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

9
9
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje brood meteen begint te bruisen in de olie.

10
10

Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

bereidingstip:

In plaats van kabochapompoen kun je ook 800 g k&k pompoenblokjes gebruiken. Het kan zijn dat het mengsel dan wat natter is. Voeg voor stevigheid wat panko toe zodat je makkelijker balletjes kan draaien.

combinatietip:

Lekker met zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.