bewaar
Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo
Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo
bewaar

Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo

Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more?

25 min. bereiden
15 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

22 porties

800 g

kabochapompoen

100 g

AH Excellent chorizo pamplona in plakjes

125 g

zachte geitenkaas

50 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

100 g

panko

1 liter

arachideolie

Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more?

Aan de slag

1

Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook en kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.

3

Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

4

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje brood meteen begint te bruisen in de olie. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

tip

bereidingstipIn plaats van kabochapompoen kun je ook 800 g k&k pompoenblokjes gebruiken. Het kan zijn dat het mengsel dan wat natter is. Voeg voor stevigheid wat panko toe zodat je makkelijker balletjes kan draaien.

combinatietipLekker met zoete chilisaus.

Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo

Instructievideo - 00:28 min.