Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

Pastagerecht met héél veel smaak: rode pesto, chorizo, rucola en geitenkaas.

(755) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pastagerecht met héél veel smaak: rode pesto, chorizo, rucola en geitenkaas. 4 personen
3 755

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes, halveer de tomaten en verdeel de geitenkaas in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en chorizo 4 min. Voeg de tomaten toe en bak 5 min. mee. Houd op laag vuur warm.
  2. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de linguine met de pesto en wat kookvocht door het tomatenmengsel. Voeg de helft van de kaas en de helft van de rucola toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de geitenkaas en rucola.

variatietip:

Vervang voor een mildere pasta de geitenkaas door ricotta.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Linguine met chorizo, tomaat en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

1
1
  • 300 g De Cecco Linguine n° 7

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 125 g chorizoworst
  • 400 g cherrytomaten
  • 125 g zachte geitenkaas

Snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes, halveer de tomaten en verdeel de geitenkaas in stukjes.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en chorizo 4 min. Voeg de tomaten toe en bak 5 min. mee. Houd op laag vuur warm.

4
4
  • 45 g pesto rosso

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de linguine met de pesto en wat kookvocht door het tomatenmengsel.

5
5
  • 35 g rucola

Voeg de kaas en de rucola toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 40 g rucola

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geitenkaas en de rucola.

variatietip:

Vervang voor een mildere pasta de geitenkaas door ricotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.