bewaar
Linguine met chorizo, tomaat en geitenkaas
Linguine met chorizo, tomaat en geitenkaas
bewaar

Linguine met chorizo, tomaat en geitenkaas

Pastagerecht met héél veel smaak: rode pesto, chorizo, rucola en geitenkaas.

20 min. bereiden
797waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

De Cecco Linguine n° 7

2

uien

125 g

chorizoworst

400 g

cherrytomaten

125 g

zachte geitenkaas

2 el

traditionele olijfolie

45 g

pesto rosso

75 g

rucola

Pastagerecht met héél veel smaak: rode pesto, chorizo, rucola en geitenkaas.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes, halveer de tomaten en verdeel de geitenkaas in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en chorizo 4 min. Voeg de tomaten toe en bak 5 min. mee. Houd op laag vuur warm.

2

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de linguine met de pesto en wat kookvocht door het tomatenmengsel. Voeg de helft van de kaas en de helft van de rucola toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de geitenkaas en rucola.

tip

variatietipVervang voor een mildere pasta de geitenkaas door ricotta.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.