bewaar
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
bewaar

Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen

De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

1 tl

zeezout

500 g

cherrytomaten aan de tak

300 g

linguine

1

rode ui

300 g

diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie

400 g

wilde spinazie

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de koflook fijn en meng met 3/4 van de olie en het zeezout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met de helft van de knoflookolie en bak ca. 12 min. in de oven.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen en ui 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Voeg de pasta toe en meng door elkaar.

4

Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.

variatietipJe kunt de linguinepasta ook vervangen door spaghetti.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.