Aran­ci­ni met moz­za­rel­la (ri­sot­to­bal­le­tjes)

Handig: je kunt ze van tevoren maken en vlak voor serveren frituren.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(24) waardeer
italiaans borrelhapje Handig: je kunt ze van tevoren maken en vlak voor serveren frituren. 24 stuks
3 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan
  • keukenthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmigiano Reggiano. Snijd de knoflook fijn. Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Houd de bouillon warm op laag vuur.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 min. mee. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Meng de geraspte kaas en tapenade door de risotto. Verdeel over een ruime lage schaal en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  4. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Maak je handen vochtig en schep 1 ½ el risotto in je natte hand. Maak plat, leg er een bolletje mozzarella in en vouw de rijst eromheen. Herhaal tot je 24 balletjes hebt.
  5. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde diep bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  6. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in kleine porties in 4 min. goudbruin.

variatietip:

In plaats van minibuffelmozzarella kun je ook minimozzarella gebruiken

variatietip:

Je kunt in plaats van panko ook paneermeel gebruiken.

bewaartip:

Het is even wat werk, deze risottoballetjes. Maar ze zijn goed in te vriezen en te bewaren (maximaal 3 maanden). Dus maak er wat meer, nu je toch bezig bent.

bewaartip:

Je kunt de risottoballetjes een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Begin vlak voor serveren met het rollen van de balletjes door de bloem, het ei en de panko en frituur ze.

video

Ge­fri­tuur­de ri­sot­to­bal­le­tjes met moz­za­rel­la

recipevideo - 03:35 min.

Advertentie

Arancini met mozzarella (risottoballetjes)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aran­ci­ni met moz­za­rel­la (ri­sot­to­bal­le­tjes)

1
1
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 1 teen knoflook

Rasp de Parmigiano Reggiano. Snijd de knoflook fijn.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 1.mov

Instructievideo

00:14 min.

2
2
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1.2 liter water

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Houd de bouillon warm op laag vuur.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 2.mov

Instructievideo

00:09 min.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 300 g risottorijst

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 min. mee.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 3.mov

Instructievideo

00:20 min.

4
4

Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 4.mov

Instructievideo

00:21 min.

5
5
  • 80 g truffel-paddenstoelentapenade

Meng de geraspte kaas en tapenade door de risotto. Verdeel over een ruime lage schaal en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 5.mov

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 300 g mini-buffelmozzarella

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Maak je handen vochtig en schep 1 ½ el risotto in je natte hand.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 6.mov

Instructievideo

00:25 min.

7
7

Maak plat, leg er een bolletje mozzarella in en vouw de rijst eromheen. Herhaal tot je 24 balletjes hebt.

8
8
  • 75 g tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 70 g panko

Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde diep bord.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 7.mov

Instructievideo

00:28 min.

9
9

Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 8.mov

Instructievideo

00:33 min.

10
10
  • 1½ liter arachideolie

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 9.mov

Instructievideo

00:11 min.

11
11

Frituur de balletjes in kleine porties in 4 min. goudbruin.

Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella stap 10.mov

Instructievideo

00:09 min.

variatietip:

In plaats van minibuffelmozzarella kun je ook minimozzarella gebruiken

variatietip:

Je kunt in plaats van panko ook paneermeel gebruiken.

bewaartip:

Het is even wat werk, deze risottoballetjes. Maar ze zijn goed in te vriezen en te bewaren (maximaal 3 maanden). Dus maak er wat meer, nu je toch bezig bent.

bewaartip:

Je kunt de risottoballetjes een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Begin vlak voor serveren met het rollen van de balletjes door de bloem, het ei en de panko en frituur ze.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.