bewaar
Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen
Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen
bewaar

Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.

20 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

125 g

Parmigiano Reggiano

500 g

aardappel

2

middelgrote eieren

5 el

truffelmayonaise

2 liter

arachideolie

2 el

tarwebloem

50 g

panko

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.

Aan de slag

1

Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met de helft van de eieren, 2/5 van de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.

2

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.

3

Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.

4

Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.

tip

bereidingstipJe kunt de aardappelkroketjes ook bereiden in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.

Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

Instructievideo - 00:25 min.