To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel.

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(5) waardeer
borrelhapje Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel. 6 stuks
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd ⅓ van de peterselie fijn. Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom. Vorm van het mengsel 6 balletjes. Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
  3. Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin. Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
  4. Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan. Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

1
1
  • 160 g Princes tonijnmoot in olijfolie
  • 1 citroen
  • 7 g verse krulpeterselie

Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 225 g verse aardappelpuree

Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom.

3
3

Vorm van het mengsel 6 balletjes. Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g tarwebloem
  • 50 g panko

Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.

5
5

Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.

6
6
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan.

7
7

Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.

8
8

Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.

9
9
  • 13 g verse krulpeterselie

Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.

10
10
  • 100 g koelverse ravigotesaus

Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.