bewaar
Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie
Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie
bewaar

Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie

Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel.

20 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

6 porties

160 g

Princes tonijnmoot in olijfolie

1

citroen

20 g

verse krulpeterselie

225 g

verse aardappelpuree

1

middelgroot ei

50 g

tarwebloem

50 g

panko

1 l

arachideolie

100 g

koelverse ravigotesaus

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel.

Aan de slag

1

Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd ⅓ van de peterselie fijn. Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom. Vorm van het mengsel 6 balletjes. Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.

3

Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin. Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.

4

Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan. Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.

Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie

Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig