Mi­ni­kom­kom­mers met an­sjo­vis-ei­kruim

Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo!

(0) waardeer
borrelhapje Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo! 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
  2. Maak ondertussen de pangrattato. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur al roerend in 3-4 min. goudbruin. Schep op een bord. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg ¼ tl citroenrasp toe aan de warme panko. Laat afkoelen tot gebruik.
  3. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer de ansjovisfilets. Snijd de peterselie fijn en meng met het eikruim. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel het eimengsel over de komkommers, verdeel de ansjovisfilets erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer op een schaal.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

Minikomkommers met ansjovis-eikruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­kom­kom­mers met an­sjo­vis-ei­kruim

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 1 el panko Japans paneermeel

Maak ondertussen de pangrattato. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur al roerend in 3-4 min. goudbruin. Schep op een bord.

3
3
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg ¼ tl citroenrasp toe aan de warme panko. Laat afkoelen tot gebruik.

4
4
  • 4 snoepkomkommers

Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

5
5
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie
  • 5 g verse peterselie

Halveer de ansjovisfilets. Snijd de peterselie fijn en meng met het eikruim. Breng op smaak met peper.

6
6

Verdeel het eimengsel over de komkommers, verdeel de ansjovisfilets erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer op een schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.