bewaar
Minikomkommers met ansjovis-eikruim
Minikomkommers met ansjovis-eikruim
bewaar

Minikomkommers met ansjovis-eikruim

Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo!

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2

middelgrote eieren

½ el

traditionele olijfolie

1 el

panko Japans paneermeel

½

citroen

4

snoepkomkommers

4

ansjovisfilets in olijfolie

5 g

verse peterselie

Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo!

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.

2

Maak ondertussen de pangrattato. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur al roerend in 3-4 min. goudbruin. Schep op een bord. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg ¼ tl citroenrasp toe aan de warme panko. Laat afkoelen tot gebruik.

3

Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer de ansjovisfilets. Snijd de peterselie fijn en meng met het eikruim. Breng op smaak met peper.

4

Verdeel het eimengsel over de komkommers, verdeel de ansjovisfilets erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer op een schaal.