Pas­ta an­sjo­vis met groen­ten en par­me­zaan

Makkelijke pasta met pit. De ansjovis, chilivlokken en parmezaan zijn de smaakmakers van dit gerecht.

(7) waardeer
hoofdgerecht Makkelijke pasta met pit. De ansjovis, chilivlokken en parmezaan zijn de smaakmakers van dit gerecht. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.
  2. Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Spoel de ansjovis af met water en snijd fijn. Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 min. op laag vuur. Voeg de panko toe en bak in 3 min. krokant (pangrattato). Schep regelmatig om.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Giet de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de pangrattato en de rest van de kaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta ansjovis met groenten en parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta an­sjo­vis met groen­ten en par­me­zaan

1
1
  • 300 g penne
  • 500 g broccoli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.

2
2
  • 300 g tuinerwten

Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.

3
3
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Spoel de ansjovis af met water en snijd fijn.

4
4
  • 1 tl chilivlokken

Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 4 el panko Japans paneermeel

Voeg de panko toe en bak in 3 min. krokant (pangrattato). Schep regelmatig om.

6
6
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 1 teen knoflook

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Giet de groenten af en vang een kopje kookvocht op.

7
7

Schep de helft van de groenten in een hoge beker.

8
8

Voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus

9
9

Breng op smaak met peper.

10
10

Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de pangrattato en de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.