bewaar
Pasta ansjovis met groenten en parmezaan
Pasta ansjovis met groenten en parmezaan
bewaar

Pasta ansjovis met groenten en parmezaan

Makkelijke pasta met pit. De ansjovis, chilivlokken en parmezaan zijn de smaakmakers van dit gerecht.

20 min. bereiden
redelijk pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

500 g

broccoli

300 g

tuinerwten

46 g

ansjovisfilets in olijfolie

1 tl

chilivlokken

4 el

panko Japans paneermeel

75 g

Parmigiano Reggiano

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Makkelijke pasta met pit. De ansjovis, chilivlokken en parmezaan zijn de smaakmakers van dit gerecht.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.

2

Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Spoel de ansjovis af met water en snijd fijn. Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 min. op laag vuur. Voeg de panko toe en bak in 3 min. krokant (pangrattato). Schep regelmatig om.

3

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Giet de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

4

Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de pangrattato en de rest van de kaas erover.