Gegratineerde oesters
Gratineren is een klassieke manier om oesters te bereiden. Lekker met een krokantje van pittige pepperoni en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 5 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
- 3 plakjes pepperoni (pakje 100 g, afdeling vleeswaren)
- 10 g ongezouten roomboter
- 25 g panko Japans paneermeel
- 12 Feestfavoriet oesters
- 2 citroenen
Keukenspullen
- bakpapier
- theedoek
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.
- Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.
- Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.
- Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.
- Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.
- Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen.
bereidingstip:
Zorg dat het oestermes tussendoor schoon blijft van gruis.

Oesters openen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 35 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 95 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Gegratineerde oesters
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegratineerde oesters

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1 teen knoflook
- 5 g verse platte peterselie
- 3 plakjes pepperoni
- 10 g ongezouten roomboter
Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant.

- 25 g panko Japans paneermeel
Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.

Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

- 12 Feestfavoriet oesters
Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe.

Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.

Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.

Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.

Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.

- 2 citroenen
Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen. Lekker!
bereidingstip:
Zorg dat het oestermes tussendoor schoon blijft van gruis.