bewaar
Gegratineerde oesters
Gegratineerde oesters
bewaar

Gegratineerde oesters

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

12

oesters

2 eetlepels

bieslook

2 cups

Hollandaisesaus

1 pak

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Telkens een oester met een in theedoek verpakte hand vasthouden, met platte schelp boven. Oestermes met punt in scharnier tussen beide oesterhelften steken. Mes slag draaien zodat bovenste oesterschelp los komt. Platte schelp verwijderen en oester in bolle schelphelft lossnijden. Eventueel gruis met puntje van theedoek of schoon keukenkwastje verwijderen. Ovengrill voorverwarmen. In kom bieslook door saus roeren. Oestervocht afgieten, 1 el gebruiken om hollandaisesaus te verdunnen. Zeezout over bodem van ovenschaal verspreiden en oesterschelpen erin drukken. In elke oester wat hollandaisesaus scheppen. Oesters in ovenschaal onder grill schuiven en 4-5 min. grillen, tot saus begint te bubbelen en kleuren. Oesters iets laten afkoelen en serveren.

tip

algemeenHet opensteken van oesters is een kunst op zich. Niet moeilijk, maar je moet er nét even handigheid in krijgen. Door de oesters in een roestvrijstalen zeef of vergiet 3-4 min. in een met een deksel afgedekte pan boven een laagje kokend water te stomen, gaan de oesterschelpen iets open staan. Dan is de platte schelphelft makkelijker te verwijderen.