Ge­gra­ti­neer­de oes­ters

(8) waardeer
borrelhapje 8 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Telkens een oester met een in theedoek verpakte hand vasthouden, met platte schelp boven. Oestermes met punt in scharnier tussen beide oesterhelften steken. Mes slag draaien zodat bovenste oesterschelp los komt. Platte schelp verwijderen en oester in bolle schelphelft lossnijden. Eventueel gruis met puntje van theedoek of schoon keukenkwastje verwijderen. Ovengrill voorverwarmen. In kom bieslook door saus roeren. Oestervocht afgieten, 1 el gebruiken om hollandaisesaus te verdunnen. Zeezout over bodem van ovenschaal verspreiden en oesterschelpen erin drukken. In elke oester wat hollandaisesaus scheppen. Oesters in ovenschaal onder grill schuiven en 4-5 min. grillen, tot saus begint te bubbelen en kleuren. Oesters iets laten afkoelen en serveren.

Tip:

Het opensteken van oesters is een kunst op zich. Niet moeilijk, maar je moet er nét even handigheid in krijgen. Door de oesters in een roestvrijstalen zeef of vergiet 3-4 min. in een met een deksel afgedekte pan boven een laagje kokend water te stomen, gaan de oesterschelpen iets open staan. Dan is de platte schelphelft makkelijker te verwijderen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.