bewaar
Oesters in bieslookvinaigrette
Oesters in bieslookvinaigrette
bewaar

Oesters in bieslookvinaigrette

10 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 porties

6

oesters

1 eetlepel

balsamicoazijn

½ eetlepel

Thaise vissaus

2 theelepels

vloeibare

2 eetlepels

olijfolie

8 sprietjes

bieslook

Dit heb je nodig

  • oestermes

  • keukenpapier

Aan de slag

Oesters openen met oestermes, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken. Oesters tot gebruik in koelkast zetten. Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier. In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren. Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat. Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen. Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen. Oesters op schaal serveren.

Oesters openen

Instructievideo - 00:54 min.