Ge­gra­ti­neer­de oes­ters met ro­de ui

(19) waardeer
borrelhapje 24 stuks
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de oesters open en verwijder de platte schelphelften. Maak de oesters in de bolle schelp los maar laat wel zitten. Zet de oesters op de bakplaat. Verdeel de ui over de oesters. Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Sprenkel de azijn en de olie erover en schep op elke oester 1 tl crème fraîche. Strooi de kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en gratineer de oesters in 3-4 min. Strooi zout op een platte schaal en zet de oesters erop.

Tip:

*AH Excellent speciaal voor december product. Tijdelijk in het assortiment.

Tip:

Zo geopend! Oesters maakt u open door ze in één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast te houden dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaiende polsbeweging de schelp open. Schraap met het mes langs de platte schelp van de oester zodat u de sluitspier lossnijdt. Nu kunt u de oester openen.

video

Oes­ters ope­nen

instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.