bewaar
Gegratineerde oesters met rode ui
Gegratineerde oesters met rode ui
bewaar

Gegratineerde oesters met rode ui

35 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 schaaltjes

oesters*

1 kleine

rode ui

1½ el

balsamicoazijn

2 el

olijfolie extra vierge

1 bekertje

crème fraîche

50 g

pittige kaas

Aan de slag

Snijd de oesters open en verwijder de platte schelphelften. Maak de oesters in de bolle schelp los maar laat wel zitten. Zet de oesters op de bakplaat. Verdeel de ui over de oesters. Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Sprenkel de azijn en de olie erover en schep op elke oester 1 tl crème fraîche. Strooi de kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en gratineer de oesters in 3-4 min. Strooi zout op een platte schaal en zet de oesters erop.

tip

algemeen*AH Excellent speciaal voor december product. Tijdelijk in het assortiment.

algemeenZo geopend! Oesters maakt u open door ze in één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast te houden dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaiende polsbeweging de schelp open. Schraap met het mes langs de platte schelp van de oester zodat u de sluitspier lossnijdt. Nu kunt u de oester openen.

Oesters openen

Instructievideo - 00:54 min.