Auberginedip met sesamzaad

borrelhapje
4 personen
3
25
Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4 shoarmabroodjes (gehalveerd)
- 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 1 teen knoflook
- 1 bekertje koriander (15 g)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 2 el limoensap
- 2 el olijfolie extra vierge
- chilipeper
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- vijzel
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aubergines dun. Leg in de ovenschaal en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer af en toe. Laat de laatste 5 min. de shoarmabroodjes in de oven meebakken.
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen in de vijzel. Wrijf met de stamper van de vijzel de knoflook en het sesamzaad fijn. Haal de aubergines uit de oven en snijd in grove stukken. Pureer de aubergine met een ¾ van de koriander in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het limoensap en de olie toe en pureer tot een gladde massa.
- Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip op smaak met peper en zout. Schep in een schaaltje en strijk glad. Strooi er chilipeper over en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de shoarmabroodjes.

Noten, zaden en pitten roosteren
instructievideo
- 01:19 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g